Porterhouse – Huizen
‘De salades die Leo maakt zien er echt top uit’
Iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven? Het hoort bij de bedrijfsfilosofie van Porterhouse. Tom Stoker is binnen de drie vestigingen van Porterhouse verantwoordelijk voor alles wat met eten en drinken te maken heeft en hij brengt zijn liefde voor het vak graag over. Ook aan Leo die hij sinds september 2018 begeleidt, coacht en alle kneepjes van het koksvak bijbrengt. Leo gaat één dag per week naar school en werkt vier dagen per week bij Porterhouse Huizen. Daar staat hij inmiddels zijn mannetje. Samen met Tom staat hij in de keuken en ook op drukke dagen in de zomer, als het terras vol zit, verzorgen ze samen de lunch. Tom: “Ik vind het belangrijk om Leo op te leiden tot zelfstandig werkende kok. Ik zie nog te vaak dat mensen als Leo worden weggezet in een hoekje waar ze te weinig leren. Dan mogen ze de sla wassen, maar daar worden zij niet blij van en ik ook niet. Bovendien, we hebben momenteel een tekort aan koks. Om dat in de toekomst voor te zijn wil ik hen echt meenemen in de liefde voor het vak.”
Leo zelf praat ook enthousiast over zijn werk. Het leukste vindt hij de afwisseling en hij is trots op wat hij heeft bereikt. “Er is geen betere leermeester dan Tom, ik leer van hem meer dan ik ooit had verwacht.” Binnen Porterhouse Huizen heeft Leo ook zijn eigen plekje veroverd. Tom: “Hij is nooit chagrijnig, heeft droge humor en zijn salades zien er echt top uit.” Wat het van hem als werkgever vraagt? “Je moet de tijd nemen en er moeite in stoppen, maar dan krijg je er ook veel voor terug. Mijn werk wordt, door mensen als Leo op te leiden, ook leuker en diverser en het voegt echt iets toe aan onze organisatie. Als onze mensen blij zijn, dan doen ze hun werk goed, dan zijn onze klanten tevreden en dan maken we winst. En dan gaat het niet alleen om geld verdienen. Het gaat ook om onze foodprint en maatschappelijke verantwoordelijkheid.”